Kiadványok

WILLIAMS ÉLETKÉSZSÉGEK ÖNÁLLÓ TANULÁSI PROGRAM (2008)

Önsegítő DVD és munkafüzet

A Williams ÉletKészségek program keretében egyszerű, a mindennapokban jól alkalmazható stresszkezelő stratégiákat és kommunikációs technikákat sajátíthatunk el. Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a készségfejlesztő program segítségével enyhíthetők, megelőzhetők a túlzott stresszel összefüggő kellemetlen testi és lelki tünetek.

A 2004 óta Magyarországon is nagy sikerrel zajló tréningek anyaga most önálló tanulási program formájában is elkészült.

Az önsegítő filmben bemutatunk 10 olyan készséget, melyek alkalmazásával feszültségszintünket csökkenteni tudjuk, eredményesebben kezelhetjük a magánéletben és munkahelyen felmerülő problémákat, sok esetben meg is előzhetjük a konfliktusokat. Megszólalnak az oktatófilmben Virginia és Redford Williams, a program kidolgozói (USA) is. Az egyes készségek alkalmazását tipikus munkahelyi és párkapcsolati helyzetekben jelenetek illusztrálják.

A munkafüzet segítségével átgondolhatjuk, mikor és hogyan alkalmazhatjuk az egyes készségeket saját életünkben. A feladatok elvégzésével önismeretünk és kommunikációs készségünk fejlődik, kapcsolataink jobbá válnak, pozitívabb lesz életszemléletünk, teljesítményünk javul.

A DVD ára: 16 000 Ft, utánvét esetén a postai költségek hozzáadódnak.

Diákok, tanárok és egészségügyi  dolgozók számára a DVD és Munkafüzet kedvezményesen, 8000 Ft (plusz postaköltség) megvásárolható.


SE VELE, SE NÉLKÜLE: A STRESSZ (2008)

3 x 25 perces ismeretterjesztő sorozat

Selye János szavait idézve: „A stressz az élet sava-borsa.” Stressz nélkül az életünk unalmas, sótlan lenne, de ha tartósan nyomaszt, a legkülönbözőbb betegségek okozójává válhat. Stresszkezelő stratégiáinkat minden életkorban fejleszthetjük, és ebben szakemberek segítségét is kérhetjük.

A filmben látható jelenetek olyan tipikus helyzeteket mutatnak be, amelyekben mindenki ráismerhet mindennapi stresszhelyzeteire. Rácsodálkozhat, nevethet rajta, ugyanakkor a film megoldást is kínál egy-egy helyzet optimális kezelésére. A filmben megszólaló szakértők különböző technikákat ismertetnek, melyek segítenek a stresszhelyzetek oldásában, a konfliktusok megelőzésében.

1. rész: A stresszről általában.

2. rész: Stressz a családban.

3. rész: Stressz a munkahelyen.


A DVD ára: 3000 Ft,
utánvét esetén a postai költségek hozzáadódnak.


STRESSZ KÉTSZER – Stresszkezelés munkahelyen (2013)

 

 

2×30 perces ismeretterjesztő sorozat

1. rész: http://www.youtube.com/watch?v=G4PON0VUNxg

2. rész: http://www.youtube.com/watch?v=3yOdW72Bsv4

 

 

 

 


STRESS (2007)

Emlékkiadvány angol és magyar nyelven Selye János születésének 100. évfordulója alkalmából, a Belvárosi Művészek Társasága és a Selye János Magyar Magatartástudományi és Magatartásorvoslási Társaság együttműködésében.

Szerkesztették: dr. Stauder Adrienne és Kovács Péter Balázs

Tartalom: szerkesztői köszöntők, Selye János életrajza fotókkal és publikációs jegyzéke, Selye János tanítványainak, munkatársainak visszaemlékezései (Bertók Lóránd, Berczi István, Lázár György, Marcy J. T. Smith, Milagros Salas-Prato), 53 művész képzőművészeti alkotása stressz témakörben.

A jubileumi kötet ára 3000 Ft, utánvét esetén a postai költségek hozzáadódnak.


Selye János publikációinak listája